• talafoubjtp

E masani ona galue e uiga i Spermidine ma Spermidine trihydrochloridecan i suʻesuʻega

Fa'atino tele e uiga iSpermidine maSpermidine trihydrochloridemafai i suʻesuʻega

Spermidine [N-(3-aminopropyl) -1,4-diaminobutane] o se triamine laina tumu e masani ona faʻavasegaina o se mea faʻapitoa i le faʻaogaina o le spermine. O lo'o iai le fua mole C1H19N3 ma le molar mass 145.25 g/mol ma o se mole la'ititi, solu vai, amphiphilic fa'atasi ma le malosi e ulu atu ai i meaola ola. E tupu i le tele o meaola, e tusa lava po o le a le fa'avasegaga o lafoga.

spermidine (1)

Spermidine e mafai ona fusifusia i le tele o ituaiga mole mole eseese, ma faʻaaogaina tele. Latou te lagolagoina faʻagasologa e aofia ai le tuputupu aʻe o sela, faʻamautu DNA, faʻateleina o sela ma apoptosis. E foliga mai o polyamines e galue i se faiga tutusa ma mea e tupu aʻe i le taimi o le vaevaega. O le mea lea e taua ai le spermidine mo le tuputupu aʻe ma le gaioiga o le tino maloloina.

1. Anti-inflammatory properties o Spermidine mo le kanesa ma le soifua maloloina cardiovascular

I se suʻesuʻega 2016, na maua ai le spermidine e fesuiaʻi ai le uati tuai ma faʻaleleia le gaioiga cardiovascular i isumu matutua. I le tulaga o le okeni, ua fa'aleleia atili le fa'atulagaina o le fatu ma le gaioiga i isumu matutua na tu'uina atu i le spermidine. Na faʻaleleia atili le Metabolism i nei isumu ona o le toe faʻaleleia o le fausaga mitochondrial ma le gaioiga pe a uma le spermidine supplementation.

2. Spermidinegalue e tetee-matua mea aoga

I tulaga o le umi o le ola, o le tele o suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le spermidine e faʻateleina ai le ola ma puipuia ai le ate fibrosis ma le hepatocellular carcinoma. E fa'apea fo'i e fa'apea fo'i i mea'ai e maua i le polyamine. O loʻo iai foʻi nisi faʻamaoniga e faʻateleina ai le teteʻe atu i le atuatuvale, ma o le paʻu o le matua o le spermidine e lagolagoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma tausaga.

spermidine (2)

3.Spermidine trihydrochloridemafai ra'oa'o Fa'aitiitia le Mafaufau

O suʻesuʻega na lomia i totonu o le tusi talaaga Cell Reports i le 2021 faʻamatalaga o meaʻai spermidine e faʻaleleia ai le iloa ma le mitochondrial galuega i lago ma isumu, ma maua ai nisi faʻamatalaga faʻamoemoeina o tagata.


Taimi meli: Feb-27-2023