• talafoubjtp

Fa'atupuina o la'au i Saina

talafou1

1. Fa'aofiina o alamanuia e maua mai ai la'au
La'au si'osi'omaga o lo'o fa'atatau i le oloa e faia e ala i le mauaina o le fa'atonuga ma le fa'atumauina o se tasi po'o le sili atu vaega o lo'o galue i totonu o la'au e aunoa ma le suia o le fausaga o vaega o lo'o galue e ala i le fa'aogaina o le tino ma le kemisi ma le vavae'esega fa'atasi ai ma solvents talafeagai po'o metotia. La'au fa'ato'aga o se mea taua tele, ua fa'aaogaina lautele i mea'ai ma meainu, fa'amalo, vaila'au, mea fa'alesoifua maloloina, mea'ai mea'ai, mea teuteu, mea'ai fa'aopoopo ma isi pisinisi.

E tusa ai ma le "2021 China Plant Extract Ripoti Iloiloga Alamanuia - Alamanuia fua ma fuafuaga atinae Trend" . I le taimi nei, e sili atu ma le 300 ituaiga o gaosiga o gaosiga, lea e mafai ona vaevaeina i Phytochemicals, Standardized Extracts ma Ratio Extracts e tusa ai ma mea o loʻo i totonu o vaega malosi Acids, Polyphenols, Polysaccharides, Flavonoids, Alkaloids, ma isi.

2. Su'esu'ega fua fa'atau atu o fale gaosi oloa a Saina
Faatasi ai ma le lelei o punaoa o laau toto, na amata ai le gaosiga o laʻau a Saina i le 1990s, ma o le tele ma le tele o pisinisi a Saina na amata ona auina atu i fafo atu o laʻau i atunuu Europa ma Amerika.
Faatasi ai ma le faʻaleleia o tulaga o le soifuaga o tagata, ua faʻamalosia le manatu o le toe foʻi i le natura. Mea'ai, vaila'au, mea fa'alesoifua maloloina ma mea teuteu ua fa'atupula'ia lanu meamata, fa'anatura ma leai se filogia. O la'au fa'ato'aga e iai le tele o avanoa tau atina'e ma maketi i totonu ma fafo. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga a pulega mai fafo, o le maketi o le gaosiga o laʻau i le lalolagi e faʻamoemoe e oʻo atu i le 59.4 piliona tala i le 2025. I le avea ai o se tagata faʻatau oloa faʻatau atu o laʻau, o loʻo ausia pea e Saina le maualuga o le tuputupu aʻe i le taimi o faʻamaʻi, aemaise lava i le maketi a Amerika.

I lalo ole manaoga ole alamanuia, ole alamanuia tau vailaau moomia mo le tele o vaega, sosoo ai ma mea'ai, fale teuteu. I le 2018, 45.23% / 25% / 22.63% / 7.14% o laʻau Saina na faʻaaogaina i vailaʻau / meaʻai / mea teuteu / isi oloa, i le faasologa.

talafou2

E tusa ai ma faʻamaumauga a le Ofisa o Tiute a Saina, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o laʻau na oʻo atu i le 2.372 piliona US tala i le 2019, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 13.35% mai le 2010 i le 2019. I le 2020, o le aofaʻi o le faʻatau atu o laʻau faʻatau e 2.45 piliona US tala, i luga 3.6% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo e 96,000 tone, i luga 11.0% tausaga i lea tausaga.

O faʻamaumauga na tuʻuina atu e le fesoʻotaʻiga lipoti o suʻesuʻega faʻaalia. I le 2020, o le auina atu i fafo e Saina o laau toto i le maketi i Amerika i Matu na siitia i le 36.8% i le tau ma le 49.7% i le voluma. O le aofaʻi o laʻau faʻatau atu i fafo i le Iunaite Setete i le 2020 e 610 miliona tala Amerika, i luga 35.8% tausaga i lea tausaga, ma le aofaʻi o oloa auina atu i fafo e 24,000 tone, i luga 48.8% tausaga i lea tausaga. O le Iunaite Setete o loʻo tumau pea le tele o maketi faʻatau atu mo laʻau, sosoo ai ma Iapani ma Initonesia, e tusa ma le 13.91%, 8.56% ma le 5.40% o le aofaʻi o oloa faʻatau atu i le 2019.

talafou3

3. Su'esu'ega tulaga tau pisinisi
I le avea ai o se vaevaega o le alamanuia tau soifua maloloina, o lo'o fa'aauau pea ona tula'i mai le alamanuia o lo'o fa'atupuina. I le taimi nei, o loʻo i ai i le gaosiga o laʻau a Saina se maualuga maualuga o maketi, ma e tele atinaʻe i totonu o le alamanuia, ae o le fua e ese, ma e masani ona maualalo le faʻaogaina o pisinisi. E tele ituaiga o la'au e maua mai ai, ma e silia ma le 300 ituaiga ua ulufale i totonu o fale gaosi oloa. Ole fua ole maketi o se ituaiga e tasi e tusa ma le 10 miliona i le tele o piliona yuan. Ona o le laititi o le maketi o se ituaiga e tasi, e itiiti ni atinaʻe e iai le malosi atoatoa i le maketi o oloa taʻitasi. O pisinisi taʻutaʻua e mafai ona vave faʻateleina a latou sea maketi e ala i le lelei o le fua, tekinolosi, pulega ma isi mea, ma sili atu ma sili atu oloa taʻitasi e faasolosolo malie ona ulufale i le maketi maketi o tauvaga monopoly poʻo oligopoly.

I le taimi nei, e sili atu nai lo le 2000 atinaʻe o loʻo galulue i le gaosiga o laʻau i Saina, o le tele o ia mea e laʻititi laʻititi, maualalo tekonolosi ma pulega, nai ituaiga o gaosiga ma faʻatau, ma maualalo le faʻaogaina o pisinisi. Atoatoa e pei o le tulafono faatonutonu alamanuia, laau totō, faʻamatalaga masani, ma tagata faʻatau i luga o le faʻaleleia atili o tulaga manaʻomia, ma le faʻagasologa o le gaosiga o laʻau faʻasolosolo mai le tulaga maualalo o tauvaga faʻaletonu, ulufale faʻalagolago i le tulaga lelei, tekinolosi faʻamalosia le atinaʻe lelei, le igoa lelei, tekinolosi. fa'afouina gafatia, malosi fa'avae o atina'e ta'uta'ua i le tauvaga, fa'aauau pea ona fa'aleleia le fa'asoa o maketi, E ta'ita'ia ai le soifua maloloina ma le gafataulimaina o atina'e.

talafou4


Taimi meli: Nov-09-2022