• talafoubjtp

Va'aiga lautele o le pauta spirulina

talafou1

Spirulina, o le cyanobacteria aiga, Spirulina, o se prokaryotic maualalo maualalo unicellular po o multicellular laau vai, umi o le tino 200-500μm, 5-10μm lautele.Fa'atusa pei o le li'o ma le lanu moana-lanumeamata, e ta'ua fo'i o algae lanumoana-lanumeamata.O vaituloto alkaline i vaega vevela o Mekisiko ma Chad i totonugalemu o Aferika, e umi se tala faasolopito a tagata o le lotoifale.

talafou2

Spirulina e talafeagai mo le maualuga o le vevela siosiomaga alkaline.E sili atu ma le 35 ituaiga o Spirulina ua maua, o loʻo ola i vai mama ma vai susu.Spirulina o se tasi o le tele-tele-tele alamanuia gaosiga o microalgae, o le talafaasolopito o le olaga e tatau ona i ai le 3.5 piliona ituaiga meaola o seasea, o le tele o meaʻai, o le natura sili ona atoatoa o meaola, Spirulina e mauoa i le maualuga o le porotini, gamma linolenic acid, ga'o ga'o, carotenoids, vitamini, ma elemene eseese e pei o le u'amea, iodine, seleni, zinc, ma isi.

talafou3

O le paʻu o le Spirulina e faia mai le Spirulina fou e ala i le faʻamagoina, faʻamama faʻamaʻi, o lona lelei e masani lava e sili atu i le 80 mesh.Spirulina mama paʻu lanu meamata lanu meamata, paʻi i luga ma se lagona o le slimy, leai se suʻega poʻo le faʻaopopoina o isi mea i le Spirulina o le ai ai se lagona faigata.

E mafai ona vaevaeina i meaʻai vasega, fafaga vasega ma isi faʻaoga e tusa ai ma faʻaoga eseese.Feed grade Spirulina paʻu e masani ona faʻaaogaina i faʻatoʻaga ma lafumanu, meaʻai meaʻai Spirulina paʻu e faʻaaogaina i meaʻai faʻalesoifua maloloina ma faʻaopoopo i isi meaʻai mo le taumafaina o tagata.

talafou4
talafou6

Pa'u Spirulina mea'ai
1. Fa'aleleia le ala o le intestinal
A maeʻa ona ave le paʻu Spirulina, e mafai ona faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata, faʻaleleia le peristalsis o le intestinal, ma e leai se faʻaosofia tele i le manava ma le manava, lea e mafai ona faʻaleleia le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le manava ma puipuia le faʻamalosi, ina ia mafai ona fesoasoani i le tino o le tagata e faʻaleleia atili. galuega ole manava.

2. Faʻaitiitia le mamafa ma faʻaitiitia le gaʻo
O le paʻu o le Spirulina o loʻo i ai vaega sili ona mauoa o le polysaccharide, mo le tele o tagata e ave le paʻu Spirulina, e matua faigofie lava ona faʻatumu le manava, ma o lona cellulose mauoa e mafai foi ona ausia le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le gaʻo ma le paʻu o le mamafa.

3. Faʻaleleia le puipuiga
O le paʻu o le Spirulina e mauoa i le linolenic acid, lea ei ai se aafiaga faʻaosofia i luga o le tino o le tagata, ina ia fesoasoani i le tino o le tagata e faʻaleleia le puipuiga, faʻaleleia le tetee atu i osofaʻiga a siama mai fafo, ma puipuia le soifua maloloina.

4. Mea'ai faaopoopo
O le paʻu Spirulina e mauoa i le polotini, ae o loʻo i ai foi le tele o vaega vaitamini, e mafai ona aumaia le tele o meaʻai mo le tino o le tagata, aoga i le tino, e ausia ai le aafiaga lelei.

talafou5


Taimi meli: Nov-09-2022