Leave Your Message
【Ati-Atua】Fisetin

Tala Fou

【Ati-Atua】Fisetin

2024-07-18 17:23:34

Senolytics (senescent cell lysing agents) o se ituaiga o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia sela matua. O mea sili ona lauiloa e aofia ai rapamycin, quercetin faʻatasi ma dasatinib, ma isi.
Na faaalia i se mataupu i le 1966 lena meafisetino se tasi o flavonoids e sili ona malosi aafiaga antibacterial iloa i lena taimi. E mafai ona taofia lelei le tupu a'e o siama pei ole Staphylococcus aureus. I le 2021, na tuʻufaʻatasia ai e le Iunivesite o Minnesota ma le Mayo Clinic se suʻesuʻega e faʻaalia ai o senolytics na faʻaititia tele ai le oti o isumu matutua ua aʻafia i le beta-coronavirus. O lenei vailaʻau faʻamaʻi o le fisetin.

01 O le a le fisetin?
Fisetin, e lauiloa foi ofisetin, o se ituaiga o flavonoids faʻanatura faʻapipiʻi mai laʻau e pei o Anacardiaceae. E maua foi le Fisetin i fualaau aina ma fualaau faisua ma e iai le antioxidant, anti-inflammatory ma isi mea tau vailaau.

talofa

02 O le a le aoga o le fisetin?

Fisetin o se bioflavonoid antioxidant e mafai ona fesoasoani e faatumauina le maualuga o le glutathione ma le galuega mitochondrial i le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi. E i ai le malosi e laasia ai le pa puipui o le toto-fai'ai, lea e mafai ona fesoasoani i le faatumauina o le gaioiga o neuronal.

01.Fisetine mafai ona scavene free radicals ma faʻaleleia le glutathione

O le Fisetin e fa'asa'o sa'o ai fa'ama'i sa'oloto, fa'aleleia le maualuga o le glutathione, ma e mafai ona fesoasoani e fa'atonutonu le gaosiga o le tele o polotini o lo'o a'afia i le puipuia o le tino mai fa'ama'i fa'ama'i ma le fa'atumauina o le redox homeostasis. O le masini lea e maua ai e le glutathione ona aafiaga antioxidant.

02. Fisetin e iai foʻi aʻafiaga o le tumor.

O su'esu'ega fa'atino ua fa'amaonia ai o lo'o i ai sela e tetee i le kanesa o le mama, sela e tetee i le kanesa o le manava, sela e tetee i le kanesa o le pa'u o le tagata ma sela e tetee i le kanesa colon. O lona faiga autu o le fa'aosoina lea o le eseesega o totoga o sela o le kanesa i sela masani e ala i le suia o kenera sela o le kanesa.

e0i

03. Fisetin foi ei ai aafiaga tulaga ese i le soifua maloloina o faiʻai, cognition ma manatua.
O le tele o suʻesuʻega i lenei mea na faia i le lauiloa Salk Institute for Biological Studies i San Diego, e taulaʻi i lona faʻaaogaina o se "mea nootropic" ma le "neurotrophic factor." E pei ona taʻua muamua, e mafai ona laasia le pa puipui o le toto-faiʻai ona faʻaaogaina lea o se "tepe", faʻamama ese sela matutua ma faʻatagaina sela maloloina e suitulaga tuai, leai se aoga ma ono afaina ai. Ma, o nisi tagata e talitonu o lona gafatia e mafua mai i le quercetin. Faalua e pei o le prime.

03 Aotele
O le Fisetin ose mea fa'alenatura na maua mai i la'au e tele ana fa'amanuiaga ma ose sui ole vaega senolytics mo lana matafaioi ile fa'amamaina o sela tuai. E telefisetinoloa i luga o le maketi i le taimi nei. Afai ei ai ni ou manatu e tetee i le matua, ou te talitonu o le fisetin o se filifiliga lelei.

Mo nisifa'amatalagae uiga ia matou oloa ma auaunaga faamolemole faafesootai matou.

Telefoni feaveai: 86 18691558819

Irene@xahealthway.com

www.xahealthway.com

Wechat: 18691558819

WhatsApp: 86 18691558819

1 (8).png